Wat met fruit en suiker?

Wat met fruit tekst en foto met aardbei en kristalsuiker
Fruit in een mandje met zonnestralen

Minder suiker eten? Ja. Maar wat met fruit? Daar zit toch ook suiker in?

In fruit, groenten en melkproducten zitten inderdaad ook suikers, maar ze bevatten noodzakelijke vitaminen, mineralen en vezels die je lichaam elke dag opnieuw nodig heeft. Goed nieuws dus, blijf vooral fruit eten. Je hoeft echt niet alle suikers te schrappen. 

Toegevoegde suikers daarentegen laat je beter staan. Wees tijdens Een Week Gezonder aandachtig voor vrije suikers - dat zijn toegevoegde suikers in frisdrank, koekjes, snoep of geconcentreerde suikers zoals honing, siropen, stropen en fruitsappen.

Toegevoegde suikers worden door fabrikanten van voedingsmiddelen toegevoegd aan een product. Vaak aan calorierijke producten, zoals snoep, koeken, maar ook aan kant-en-klare maaltijden, ontbijtgranen of pastasaus. Suiker is goedkoop en geeft een lekkere smaak. Daarnaast is het een veelgebruikt bewaarmiddel voor voedingsproducten. Toegevoegde suikers zitten in veel voedingsmiddelen, soms zelfs verborgen in de etikettenlijst onder bepaalde synoniemen. Op die manier krijg je misschien meer suiker binnen dan je misschien denkt. 

Leestip: wat is suiker?

Dus ja: blijf vooral genieten van fruit. 🍎