Infosessies HALT2Diabetes

Een infosessie, gratis en toegankelijk voor iedereen die meer informatie wil over hoe diabetes type 2 te voorkomen en hoe deel te nemen aan het project HALT2Diabetes.

UPDATE CORONAVIRUS

Door de uitbraak van het Coronavirus zijn de geplande HALT2Diabetes infosessies van het voorjaar en de zomer verplaatst naar het najaar (onder voorbehoud van het verder verloop van de Corona-maatregelen). Bekijk het overzicht onderaan per regio

 

Infosessies HALT2Diabetes

Tijdens een voordracht van ongeveer anderhalf uur geeft een HALT2Diabetes diëtiste informatie over diabetes, hoe we de ontwikkeling van diabetes type 2 kunnen voorkomen en over het project HALT2Diabetes.

Ze geeft ook uitleg over de FINDRISC, een test die men zelf kan afnemen en die het risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes berekent. Is de score hoog? Dan kan men met het resultaat van de test naar de huisarts. De huisarts doet verdere onderzoeken en bekijkt  wat men kan doen om het verhoogd risico aan te pakken. 

Zo kan men, na doorverwijzing van de huisarts, eventueel instappen in het traject “Groepssessies Gezonde Voeding op Verwijzing”.

 

Infosessies HALT2Diabetes 2020 - 2021

HALT2Diabetes en de infosessies lopen momenteel in de Eerstelijnszone Menen, Heist-op-den-Berg en Knokke-Heist. Stapsgewijs zullen nieuwe regio's aansluiten. Zo zijn de regio's Pelt, Antwerpen en de Kempen bezig met de nodige voorbereidingen.

 

 
Deel dit bericht
Deel dit bericht