Infosessies HALT2Diabetes

Een infosessie, gratis en toegankelijk voor iedereen die meer informatie wil over hoe diabetes type 2 te voorkomen en hoe deel te nemen aan het project HALT2Diabetes.

UPDATE CORONAVIRUS

Door de uitbraak van het Coronavirus zijn de geplande HALT2Diabetes infosessies van het voorjaar en de zomer verplaatst naar het najaar (onder voorbehoud van het verder verloop van de Corona-maatregelen). Zie een overzicht onderaan van de infosessies in jouw buurt en hoe in te schrijven.

 

Infosessies HALT2Diabetes

Tijdens een voordracht van ongeveer anderhalf uur geeft een HALT2Diabetes diëtiste informatie over diabetes, hoe we de ontwikkeling van diabetes type 2 kunnen voorkomen en over het project HALT2Diabetes.

Ze geeft ook uitleg over de FINDRISC, een test die men zelf kan afnemen en die het risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes berekent. Is de score hoog? Dan kan men met het resultaat van de test naar de huisarts. De huisarts doet verdere onderzoeken en bekijkt  wat men kan doen om het verhoogd risico aan te pakken. 

Zo kan men, na doorverwijzing van de huisarts, eventueel instappen in het traject “Groepssessies Gezonde Voeding op Verwijzing”.

 

 • LDC Dorpshuis Rekkem
  Plaats 30, 8930 Rekkem
  Maandag 7/09/2020, 14u
  Info en inschrijven: Diëtiste Delphine Deleu, info@be-fit.be - 056/52 04

 

 • LDC Allegro Menen
  Volkslaan 302, 8930 Menen
  Maandag 7/09/2020, 10u
  Info en inschrijven: Diëtiste Delphine Deleu, info@be-fit.be - 056/52 04
 
Deel dit bericht
Deel dit bericht