Ambassadeur van Een Week Gezonder Michaël Sels - Hoofddiëtist UZA, chef en auteur

Wie ben ik? 

Woonplaats: Antwerpen

Beroep: Hoofddiëtist aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, chef en auteur

Opleiding: Koksopleiding aan hotelschool Ter Groene Poorte -  opleiding Voedings- en Dieetkunde, specialisatiejaar Oncologie.

Michaël is chef op Njam! en schreef Lekker Lang Leven 1 & 2.

Michaël Sels EWG 2023

Waarom sta je achter Een Week Gezonder?

Eten doet iets met een mens, het geeft energie, het voedt, het smaakt, het kan verwennen, de tongen losmaken,.. en zo veel meer. Eten is meer dan enkel een optelsom van nutriënten, deze week geeft helderheid in het oerwoud van eetadviezen en dat op een eerlijke, smakelijke en hapklare manier!

Wat betekent gezond eten voor jou? 

Méér, méér, méér,... en dat is mijn belofte, de rest volgt vanzelf!

Campagnelogo appel een week gezonder

Wat is de belangrijkste tip die je kan meegeven? 

Start met die goeie basis, gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn en kan zo lekker zijn! Eet meer groenten, fruit en volle granen. Je zal zien dat het daardoor alleen gemakkelijker wordt om andere zaken te laten staan. Een andere tip: let eens op wat je momenteel al goed doet op het gebied van gezonde voeding. Noteer dat enkele dagen en probeer die positieve zaken verder uit te bouwen. Probeer daarop te focussen, dit werkt verhelderend.

Hoe kan je op een gemakkelijke manier aan verleiding weerstaan?

Groenten in 2 maaltijden!

Wat is volgens jou de grootste fabel rond voeding? 

Koolhydraten zijn geen demonen.

Michaël Sels fabel koolhydraten

Wat staat er vaak op het menu als je gasten bij je thuis ontvangt? 

Falafel met geroosterde aubergine en groente bulgur.

Wat schaft de pit vandaag bij jou thuis? 

Paddenstoelentaartje met lentesalade.

You are only human too. Wat is jouw guilty pleasure? 

Mij mag je altijd bellen voor een dampende bouillabaisse met licht pikante rouille.

Wil je nog iets delen? 

Gezond eten doe je niet alleen, ook je tafelgasten kunnen genieten van een lekker bord gezonde kost!

guilty pleasure Michaël Sels