Preventie

 • Draag zorg voor je voeten
  Flyer - De voeten dagelijks verzorgen is belangrijk als je diabetes hebt om verdere complicaties (o.a. diabetische voet) te voorkomen. De flyer geeft een overzicht van welke stappen je best onderneemt voor een goede voetverzorging.

   
 • E-learning diabetische voet
  Flyer - Voetproblemen komen frequent voor bij diabetes. Het is essentieel dat zorgverleners preventief handelen, vroegtijdig opsporen en een diabetische voetwonde adequaat aanpakken. Deze e-learning module geeft de mogelijkheid aan zorgverleners om zich actief bij te scholen over dit onderwerp.
   
 • E-learning preventie type 2 diabetes
  Flyer - Diëtisten spelen een belangrijke rol in de preventie van diabetes type 2 door actief in te zetten op een gezonde leefstijl. Deze e-learning module geeft de mogelijkheid aan diëtisten (werkzaam in de eerste lijn) om zich actief bij te scholen over dit onderwerp.

   
 • Test je risico op type 2 diabetes?
  Folder - Een wetenschappelijke vragenlijst bestaande uit 8 vragen om het risico op type 2 diabetes te berekenen en in kaart te brengen. Het risico op type 2 diabetes kan ook berekend worden via www.gezondheidskompas.be.


   
 • Risico op type 2 diabetes
  Brochure - Algemene informatiebrochure over de verschillende risicofactoren voor type 2 diabetes en de concrete leefstijltips om dit risico aan te pakken.   
 • Test je risico op type 2 diabetes
  Kaartje - Postkaartje met 5 wisselende covers dat oproept om het risico op type 2 diabetes te berekenen via www.gezondheidskompas.be. Er wordt ook een link gemaakt naar hoe je je risico op type 2 diabetes kan verminderen en hoe je hierover kan communiceren met je huisarts en huisapotheker.
   
 • Type 2 diabetes: verminder jouw risico
  Affiche - A3-affiche te gebruiken bij acties ter preventie van type 2 diabetes.
   
 • Zwangerschapsdiabetes
  Brochure - Vrouwen die zwangerschapsdiabetes hebben gehad lopen een verhoogd risico op het ontwikkelen van diabetes type 2. De informatiebrochure geeft meer uitleg over wat zwangerschapsdiabetes is, hoe je het mogelijk kan voorkomen en wat je te doen staat na de zwangerschap.
  Deze brochure is ook digitaal beschikbaar in het Frans, Engels, Arabisch en Turks.
 
Deel dit bericht
Deel dit bericht