Energiesnack

Gerecht type: 
Divers

Ingrediënten

Nodig voor 1 reep

  • 20 g dadels, gedroogd (evt. Medjoul dadels*)
  • 15 g vijgen, gedroogd
  • 10 g noten, ongezouten (zelf te kiezen: walnoten, cashewnoten, amandelen, pistachenoten …)
  • Evt. wat water

* groter in omvang, vaak iets duurder

Materiaal

  • blender
  • bakvel

Bereidingswijze

  • Hak/maal de noten in kleine stukjes
  • Ontpit de dadels
  • Verwijder de steeltjes van de vijgen
  • Maal de dadels en vijgen in een blender zodat er een plakkerig mengsel ontstaat
  • Voeg de noten toe aan het mengsel
  • Leg een bakvel op een bord
  • Maak van het mengsel een rechthoek en leg deze op het bord. Zorg dat je het mengsel goed aandrukt met een spatel of de achterkant van een lepel.
  • Plaats het mengsel in de koelkast voor minimaal 4 uur, liefst zelfs een nacht
  • Bewaar eventueel in de koelkast in een afgesloten doos

Deze reep kan een lekker tussendoortje zijn tijdens een lange wandeling of fietstocht.

Voedingswaarden

Bevat per reep: 155 kcal – 24 g koolhydraten (= 2 koolhydraatruilwaarden)