Energiesnack

Gerecht type:
DiversIngrediënten
Nodig voor 1 reep
- 20 g dadels, gedroogd (evt. Medjoul dadels*)
- 15 g vijgen, gedroogd
- 10 g noten, ongezouten (zelf te kiezen: walnoten, cashewnoten, amandelen, pistachenoten …)
- Evt. wat water
* groter in omvang, vaak iets duurder
Materiaal
- blender
- bakvel
Bereidingswijze
- Hak/maal de noten in kleine stukjes
- Ontpit de dadels
- Verwijder de steeltjes van de vijgen
- Maal de dadels en vijgen in een blender zodat er een plakkerig mengsel ontstaat
- Voeg de noten toe aan het mengsel
- Leg een bakvel op een bord
- Maak van het mengsel een rechthoek en leg deze op het bord. Zorg dat je het mengsel goed aandrukt met een spatel of de achterkant van een lepel.
- Plaats het mengsel in de koelkast voor minimaal 4 uur, liefst zelfs een nacht
- Bewaar eventueel in de koelkast in een afgesloten doos
Deze reep kan een lekker tussendoortje zijn tijdens een lange wandeling of fietstocht.
Voedingswaarden
Bevat per reep: 155 kcal – 24 g koolhydraten (= 2 koolhydraatruilwaarden)