4
45 minuten

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen (vastkokend) 
  • 8 eieren 
  • 2 uien 
  • 5 zongedroogde tomaatjes 
  • 35 g ontpitte olijven
  • 2 tenen knoflook 
  • 2 el olijfolie 
  • 3 takjes verse tijm  
  • Peper
  • (zout)

Voorbereiding  

  • Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van ongeveer 3 mm.
  • Snipper de uien.
  • Snij de knoflook fijn.  
  • Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukken.
  • Snij de olijven in ringen.

Bereiding

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en stoof de uien en knoflook aan tot deze glazig worden.
  • Voeg de plakjes aardappel toe en bak nog eens 8 minuten.  
  • Verdeel de helft van de olijven en zongedroogde tomaten over het aardappelmengsel en meng deze eronder. Voeg de blaadjes van de tijm toe.  
  • Klop de eieren los en kruid met peper. Giet het eiermengsel over de aardappelen. 
  • Laat de tortilla op laag vuur ongeveer 6 minuten garen tot de onderkant goudbruin is. Schud, zodra de eieren een beetje gestold zijn, de pan regelmatig heen en weer.
  • Leg een groot bord omgekeerd op de tortilla en keer de pan, zodat de tortilla op het bord blijft liggen. Schuif de tortilla omgekeerd terug in de pan en laat nog 4 minuten verder garen. 

Afwerking  

  • Garneer met de resterende olijven en zongedroogde tomaten.  

Voedingswaarde per persoon

  • Energie (Kcal) 347
  • Vetten (G) 20,1
  • Koolhydraten (G) 22,8
  • Eiwitten (G) 17,6
  • Koolhydraatporties 1,75

Schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief, dan ontvang je het recept van de maand telkens in je mailbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief