Carpaccio van koolrabi met Ganda-ham

carpaccio van koolrabi
4
minder dan 30 min.

Ingrediënten

  • 4 sneetjes Ganda-ham
  • 2 koolrabi's
  • 1 bosje radijzen
  • ½ citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 20 g kervel
  • Peper (en zout)

Voorbereiding (20 min. + afkoelen)

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Schik de sneetjes Ganda-ham naast elkaar op een bakplaat en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
  • Schil intussen de koolrabi’s met een dunschiller en snij in flinterdunne plakjes.
  • Snij de radijzen in flinterdunne schijfjes.
  • Rasp de schil van 1/2 citroen en pers deze (je hebt 2 eetlepels nodig).

Bereiding (10 min.)

  • Meng de olijfolie met het citroensap en de zeste. Kruid met peper (en zout).
  • Leg de plakjes koolrabi naast elkaar op een bord en bestrooi met schijfjes radijs. Versier met enkele plukjes kervel en besprenkel met de citroenvinaigrette.
  • Breek de sneetjes Ganda-ham in stukjes en strooi over de carpaccio.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Energie (Kcal) 170
  • Vetten (G) 12
  • Koolhydraten (G) 6
  • Eiwitten (G) 8
  • Koolhydraatporties 0,5

Dit recept is afkomstig van COLRUYT.BE/LEKKERKOKEN, aangepast door de Diabetes Liga.