4
30 min.

Ingrediënten

  • 1 courgette (+/- 400 g)

  • 1 oranje of rode paprika

  • 1 ui
  • 2 vastkokende aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel garam masala (een typische Indiase kruidenmengeling)  
  • verse korianderblaadjes
  • (zout)

Bereiding

  • Pel de ui en snij deze in halve maantjes.
  • Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Was de courgette en snij ze in rondjes. Was de paprika, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij deze in reepjes.
  • Verhit de olie en strooi hierin het komijnzaad en laat even bakken. Voeg de ui toe en stoof deze glazig.
  • Voeg de aardappelen toe met een scheutje water en laat 5 min. afgedekt stoven. Voeg tenslotte de courgette, paprikareepjes en de rest van de kruiden toe en laat afgedekt  verder garen gedurende 10 tot 15 min. op een zacht vuurtje.
  • Voeg indien nodig nog wat water toe. Werk af met verse koriander en dien onmiddellijk op.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Energie (Kcal) 130
  • Koolhydraatportie 0,75

Tip: heerlijk als bijgerecht bij de barbecue.

Schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief, dan ontvang je het recept van de maand telkens in je mailbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief