Heksenvingers met vampierenbloed

heksenvingers
25 minuten

Ingrediënten (voor 20 vingers)

  • 200 g volkoren bloem
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
  • 20 amandelschilfers
  • 1 theelepel bakpoeder

Voor de tomatensaus:

  • 200 g tomatenstukjes (blik)
  • ½ rode paprika

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Maak de paprika schoon en snij in kleine stukjes.
  • Meng de bloem en bakpoeder, voeg er 100 ml water en de yoghurt aan toe en meng alles tot een samenhangend deeg.
  • Strooi wat bloem over het werkblad en leg er het deeg op.
  • Rol het deeg uit en maak 20 vingers.
  • Breng op elke vinger wat lijnen aan zodat de vingers oud lijken. Plaats op het einde van de vinger telkens een amandelschilfer, deze dient als nagel.
  • Zet de vingers 10 tot 12 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de saus door de tomatenstukjes en de paprika te mixen.
  • Serveer de vingers met een potje tomatensaus.

Voedingswaarde

  • Per vinger: 38 kcal en 6,5 gram koolhydraten.
  • 1 koolhydraatruilwaarde komt overeen met 2 vingers.
  • Het volledige potje tomatensaus bevat: 70 kcal en 13 g koolhydraten

Schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief, dan ontvang je het recept van de maand telkens in je mailbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief