Kabeljauw met gebakken komkommer en krieltjes

Kabeljauw
4
minder dan 30 min.

Ingrediënten

  • 800 g krielaardappelen
  • 4 kabeljauwfilets (600 g)
  • 3 komkommers
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 4 el zure room (15% vetgehalte)
  • 2 el wittewijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 plantje dille
  • Zwarte peper (molen)
  • (Zout)

Voorbereiding (15 min.)

  • Snij de komkommers in de lengte in 2 en verwijder de pitjes. Snij in blokjes van 1 cm.
  • Snipper de dille en de lente-uitjes fijn.
  • Maak de dressing: meng de zure room met de wittewijnazijn, de lente-uitjes en de dille.
  • Boen de krielaardappelen schoon.

Bereiding (25 min.)

  • Kook de krielaardappelen in de schil 20 minuten. Giet af.
  • Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een pan. Kruid de vis aan beide kanten met peper (en zout) en bak 3 à 4 minuten aan elke kant.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een andere pan en bak de blokjes komkommer 5 minuten. Kruid met peper (en zout).
  • Meng de krielaardappelen met de dressing. Kruid met peper (en zout).

Afwerking

  • Serveer de kabeljauw met de gebakken komkommerblokjes en de lauwe krieltjes.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Energie (Kcal) 433
  • Vetten (G) 14
  • Koolhydraten (G) 42
  • Eiwitten (G) 33
  • Koolhydraatporties 3,25

Dit recept is afkomstig van COLRUYT.BE/LEKKERKOKEN, aangepast door de Diabetes Liga.