Kruidig-pikante fruitpapillot

Fruitpapillot
4
30 min.

Ingrediënten

  • Vers fruit (bv. 150 g peer, 150 g mango, 150 g aardbeien en 150 g druiven)
  • 2 el vloeibare honing
  • 5 cm gember
  • 1 vanillestokje
  • 1 mespuntje kaneel
  • Zwarte peper (molen)

Bereiding

  • Snij het fruit in stukjes en verdeel over 4 grote vellen aluminiumfolie.
  • Rasp de gember en knijp er 2 eetlepels sap uit.
  • Splits het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit. Voeg ze samen met de kaneel bij het gembersap.
  • Doe de honing bij het gembersap en verdeel het mengsel over de papillotten. Kruid met zwarte peper en plooi dicht. Laat voldoende ruimte rond en boven het fruit, zodat de papillot nog kan zwellen tijdens het bakken.
  • Schuif 5 à 7 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Voedingswaarde (per portie)

  • Energie (Kcal) 113
  • Vetten (G) 0
  • Koolhydraten (G) 26
  • Eiwitten (G) 1
  • Koolhydraatporties 2

Dit recept is afkomstig van COLRUYT.BE/LEKKERKOKEN, aangepast door de Diabetes Liga.