Marokkaanse sinaasappelsalade

sinaasappelsalade
4
15 minuten

Ingrediënten

  • 4 sinaasappels  

  • Sap van 1 sinaasappel 

  • ½ granaatappel  

  • 1 eetlepel oranjebloesemwater   

  • ½ theelepel kaneel  

  • Een takje verse munt  

Voorbereiding   

  • Schil de sinaasappels en snijd ze in schijven. Zorg dat je de pitten en zoveel mogelijk van de witte vliezen verwijdert.  

  • Ontpit de granaatappel.

Bereiding

  • Pers een sinaasappel en vang het sap op. Meng dit met het oranjebloesemwater en de kaneel.   

  • Doe de sinaasappelschijven in een bord en giet het sap er overheen.  

  • Strooi de granaatappelpitten over de sinaasappelschijven en werk af met een aantal muntblaadjes.   

Voedingswaarde per portie

  • Energie (Kcal) 81   

  • Vetten (G) 0,2  

  • Koolhydraten (G) 16,5  

  • Eiwitten (G) 1,8  

  • Koolhydraatporties 1,25 

 

Schrijf je in voor onze maandelijkse gratis nieuwsbrief, dan ontvang je het recept van de maand telkens in je mailbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief