Tagliatelle met broccoli en pesto

Tagliatelle pesto
4
30 min.

Ingrediënten

  • 200 g volkoren tagliatelle
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 2 broccoli’s
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 3 el olijfolie
  • 50 g pijnboompitten
  • ½ citroen
  • 2 plantjes basilicum
  • peper (en zout)

Bereiding

Voorbereiding & bereiding

  • Snij de kip in kleine blokjes.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes.
  • Rooster de pijnboompitten in een (antikleef)pan zonder vetstof.
  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de broccoli in ± 8 minuten beetgaar. Voeg de laatste minuut de doperwten toe aan het water en giet daarna af.
  • Doe de blaadjes van de plantjes basilicum (hou nog enkele blaadjes over voor de afwerking), de olijfolie, de Parmezaanse kaas, 35 g pijnboompitten en peper (en zout) in de blender en mix tot een gladde pesto.

Afwerking

  • Verdeel de tagliatelle over 4 diepe borden en dresseer er de pesto en de groenten over.
  • Strooi de overige pijnboompitten over de pesto en werk af met enkele blaadjes basilicum.

Voedingswaarde (per portie)

  • Energie (Kcal) 432
  • Vetten (G) 18
  • Koolhydraten (G) 42
  • Eiwitten (G) 18
  • Koolhydraatporties 3,25