Papa Tom loopt 80km in teken van diabetes

Tom loopt voor diabetes

Eerder dit jaar (4/03/2020) kreeg de 11-jarige Trix de diagnose diabetes type 1.

Een donderslag bij heldere hemel voor Trix in haar jonge, zorgeloze leven dat er sindsdien wel wat anders uitziet: bijleren over diabetes, consequent meten, insuline spuiten, levensstijl structureren en aanpassen …

Voor heel het gezin een ommekeer, maar Trix en haar gezin pakken het positief aan. Op zondag 20 december loopt haar papa Tom de Legendstrail Bello Gallico, goed voor 80km! Trix loodst hem door de laatste kilometers naar de finish.

Om het onderzoek naar diabetes type 1 een (stevige) duw in de rug te geven loopt Tom deze uitdagende trail: om diabetes in de kijker te zetten en fondsen te werven t.v.v. de Diabetes Liga. De Diabetes Liga zet namelijk volop in op onderzoek en initiatieven om mensen die met diabetes worden geconfronteerd te ondersteunen.

trix

 

“Life begins at the end of your comfort zone”

“Deze quote is al lang mijn lijfspreuk, en ik probeer hem elke dag om te zetten in de praktijk: persoonlijke groei, beter omgaan met onzekere factoren, omgaan met hoogtes en laagtes (zoals bij diabetes) leer je vooral buiten je comfortzone. Daar bouw je volharding, karakter en vooral veerkracht op.

Het verdict ‘diabetes type 1’ blaast je ineens heel ver uit je comfortzone. Als mens, vader en ook trainer/coach wil ik voor Trix en andere lotgenoten de link maken naar het positieve dat we kunnen halen uit deze complexe ziekte. Stoppen met insuline, een dagje overslaan, is géén optie. Er is maar 1 weg: terug opstaan, de moed bij elkaar sprokkelen en blijven doorgaan. Ik denk dat ik dat op 20/12 ook meermaals zal moeten doen ..."

 

Ontdek hier het volledig verhaal van Trix en haar papa en steun hen in deze uitdaging.