Vraag van de maand - Hoe gezond genieten tijdens de feestdagen?

We geven je onze tips mee:

  • Eet en drink met mate maar geniet vooral van het gezelschap en de sfeer. 
  • Start de feestmaaltijd met een groentesoep en laat de gasten er zelf (light) room aan toevoegen naar eigen smaak. Ook een fris slaatje met garnaaltjes, stukjes kreeft, rivierkreeftjes, stukjes vis ... gegarneerd met een magere dressing smaakt heerlijk en vult de maag! 
  • Garneer de borden bij het hoofdgerecht met een kleurige groentesaus die je bereidt door gekookte groenten te pureren en te verfijnen met een scheutje zure room. Gebruik als basis voor vleessauzen: fonds van gevogelte, rund, wild ... en werk ze af met een plantaardig alternatief voor room of een light room met max. 5% vet. 
  • Vervang gefrituurde aardappelgerechten door: een aardappel in de schil, aardappelpuree natuur of vermengd met groenten (wortel, selder, broccoli), volkorenpasta of rijst (risotto). Dit kan ook feestelijk zijn en bevat veel minder calorieën. 
  • Zorg ervoor dat er niet te veel voedingsrestjes in huis achterblijven. Zo kom je de dagen erna minder in verleiding ... 
  • Maak tussen de feestdagen door tijd om eens extra te bewegen, een flinke winterwandeling doet wonderen. 
vuurwerk