Vraag van de maand - Wat te doen met Halloween?

Op 31 oktober is het weer zover. De avond voor Allerheiligen vieren we Halloween. Overal staan pompoenen buiten en zijn huizen versierd. Bij Halloween hoort ook een verkleedpartijtje en de gewoonte om snoep te ronselen in de buurt.

Het eten van te veel snoepgoed is niet gezond voor zowel kinderen met als zonder diabetes. Het is belangrijk dat je je kind bewust maakt dat Halloween om meer draait dan snoep alleen. Ga samen met je kind op zoek naar een plan om Halloween op een leuke en creatieve manier te vieren. Hier zijn enkele tips die je kan toepassen: 

halloween
  • Bespreek op voorhand met je kind wat hij of zij verwacht van Halloween. Zo wordt je kind ook niet teleurgesteld wanneer er plots iets niet kan of mag. 

  • Maak van het kind met diabetes geen uitzondering. Laat ook broers of zussen niet overdreven snoepen.

  • Versier je huis of tuin samen met je kinderen en ga op zoek naar verkleedkleren waar ze iedereen mee kunnen doen schrikken. Verkleedkledij hoeft helemaal niet duur te zijn. Een oud laken wordt met wat creativiteit een eng spook en oude gescheurde kledij is ideaal voor de zombielook. 

  • Laat je kind een griezelige tekening of schilderij maken en hang deze een tijdje op in de living, keuken of speelkamer. 

  • Haal voor iedereen van het gezin een pompoen in huis. Maak elk een gepersonaliseerde pompoen door er een griezelig gezicht in te maken. Hol de pompoen hiervoor uit en gebruik de inhoud om achteraf een lekkere soep te maken.  

  • Laat je kind één of twee (naargelang het koolhydraatgehalte) van zijn/haar favoriete snoepen kiezen. Bekijk voor het eten van de snoep samen hoeveel koolhydraten deze snoep bevat. Zo leert je kind hoe de insuline afgestemd moet worden op de koolhydraataanbreng. Verzamel alle andere snoep en leg deze uit het zicht. Deze kan op een later tijdstip ook nog gegeten worden.