Week van de vrijwilliger - Bedankt voor wat je gisteren deed, vandaag doet en morgen weer zal opnemen

Van 27 februari tot 7 maart is het de Week van de Vrijwilliger. Wist je dat de Diabetes Liga op maar liefst 350 vrijwilligers kan rekenen? Zij zetten zich heel ruim in. Zo heb je de bestuursleden van de Plaatselijke Afdelingen, vrijwilligers bij Diakids en Jong & Diabeet, kantoorvrijwilligers, onze Raad van Bestuur en Algemene Vergadering, occasionele vrijwilligers, commissieleden … Ieder heeft zijn of haar eigen inzet, taak en motivatie. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk deze mensen voor onze organisatie zijn!

Bedanken is een kunst. Een simpele dankjewel is te eenvoudig om weer te geven wat de inzet van de talrijke Diabetes Liga–vrijwilligers betekent voor onze organisatie.

Het zijn geen gemakkelijke tijden nu we geconfronteerd worden met COVID-19.
Plannen maken, plannen wijzigen, plannen uitstellen … Het is een vicieuze cirkel die heel wat van onze vrijwilligers noodgedwongen al verschillende malen doorliepen. En toch laten ze de moed niet zakken.
Geduld is een schone deugd. Lang leve het spreekwoord. Geduld is niet altijd onze sterkste kant. Het moet vooruitgaan en dat is in deze rare tijden vaak moeilijk.
We kunnen ons voorstellen dat heel wat vrijwilligers hetzelfde voelen. Het in de handen wrijven om er terug in te vliegen, maar op de valreep toch moeten afgelasten. Klaarstaan in de startblokken, maar het startschot wordt (nog) niet gelost …

We snakken allemaal naar ruimte, beweging, activiteiten … los van (te veel) beperkingen. Het zal nog enige tijd duren voor we ons weer in een - min of meer - normale situatie bevinden. Maar de lucht zal opklaren. We zullen uit dit dal kruipen, ploeteren, schuiven. De helpende handen van al onze vrijwilligers zijn hierbij meer dan ooit van onschatbare waarde.

We willen al onze vrijwilligers dus bedanken voor wat ze gisteren deden, vandaag doen en morgen weer zullen opnemen.
We willen hen allemaal bedanken voor hun tomeloze inzet, inspirerend enthousiasme, geapprecieerde inbreng, mateloze energie en al die ontelbare andere kwaliteiten die elk van onze vrijwilligers bezit.

We hadden ook dit jaar onze vrijwilligers graag uitgenodigd voor een gezellige bijeenkomst zoals we begin maart 2020 nog net konden doen in Mechelen. Maar we laten ons niet kennen en bedanken jullie op een coronaproof manier. Het gezellig samenzijn stellen we uit maar halen we dubbel en dik in!

Week van de vrijwilliger