Simpel recept voor tzatziki
Honger is de beste saus, maar ten huize Een Week Gezonder is het vooral de saus die ervoor zorgt dat we watertanden. Met het goede weer is ook het barbecueseizoen gestart. Daarom hebben we vandaag het recept voor een lekkere tzatziki klaarstaan.
Wat heb je nodig?
Deze Griekse klassieker kent een aantal varianten, maar in dit recept staan komkommer, knoflook en Griekse yoghurt aan het hoofd.
Op onderstaande afbeelding vind je alle ingrediënten die je nodig hebt!
De bereiding
- Was de komkommer en schil hem met een dunschiller.
- Snijd hem in de lengte doormidden en verwijder met een lepeltje het middelste gedeelte.
- Rasp de rest van de komkommer fijn en doe in een zeef of vergiet.
- Voeg de olijfolie, knoflook en citroensap toe aan de yoghurt en schep er de geraspte komkommer door.
- Breng op smaak met peper (en zout) en eventueel wat verse munt. Bewaar in de frigo.
- Klaar en smullen maar!
Tip van de week
Wat fijngehakte, verse dille zorgt voor een lekkere toets in je tzatziki. En deze saus is ook lekker bij onze Griekse hamburgers!
Dit recept komt uit de keuken van de Diabetes Liga en is een diabetesproof recept.