Romige havermout met verse aardbeien
Snel ontbijt nodig? Deze romige havermout met verse aardbeien is verrassend en lekker! Je kan ook heel wat variaties maken. De lichte toets van kaneel maakt het geheel wat zoeter. Hieronder vind je het recept.
Ingrediënten (1 portie)
- 50 gram volkoren havermout
- 200 ml (plantaardige) melk naar keuze
- 1 theelepel vanille-extract
- Snufje kaneel
- 100 gram verse aardbeien, gewassen en in stukjes gesneden
- Toppings naar keuze: extra aardbeien, chiazaad (geweekt), handje ongezouten noten, kokosrasp ...
Bereiding
- Kook de havermout
Doe de havermout en melk in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat op een laag vuur 5-10 minuten zachtjes koken, tot de textuur iets dikker wordt. Roer regelmatig om. - Voeg de kaneel en het vanille-extract toe.
- Zet je vuur uit. Voeg de helft van de aardbeien toe. Roer ze doorheen de warme havermout.
- Opdienen maar! Giet de havermout in een potje of kommetje en werk af met de overige aardbeien. Voeg ook nog je eigen toppings toe. Smakelijk!
Variatie nodig?
- Kies ander fruit, zoals: frambozen, blauwe bessen, mango, braambessen, appel ...
- Voeg een beetje citroensap toe (enkele druppels) voor een frisse touch.
- Voeg een eetlepel pindakaas of notenpasta (100% variant) toe voor extra smaak.